Indisk korma

20131110-112258.jpg

kylling korma

Et skikkelig festmåltid ble lørdag kveld servert av team Lungoland. Prøv deg på indisk helt fra bunnen av! Det blir heilt utrolig diggi, alle blir imponert og du kan føle deg megakry.

Kryddelisten kan virke skremmende, men det meste selges på vanlig butikk. Alt finns iallefall på asiatiske sjapper. Men tenk –  når det er innkjøpt har du nok til hundre måltider.

20131110-112908.jpg

Spicefest 2013

Måltidet vårt bestod av kylling korma, ris, raita, naan (kjøpt) og mango chutney (kjøpt). Dette holder til ca fire personer.

Steg 1. Først lager du en paste (krydderblanding/base for sausen).
Du trenger:

– 1 chili
– 1 bit ingefær (tommelstørrelse)
– 2 ss knuste mandler
– 1 ss tomatpure
– 3 ss olje
– 1 ts garam masala
– 1/2 ts kayennepepper
– 2 fedd hvitløk
– 3 ss kokosflak/masse
– 2 ts spisskummin
– 1 ts malt korianderfrø
– 1 liten bunt frisk koriander
– 1/2 ts salt

20131110-113001.jpg

Nigella frø / black onion seeds

Varm krydderet og kokosen i en tørr panne i ca 5 minutter. Da kommer aromaene og smakene bedre fram. Putt i foodprocessor sammen med tomatpuré, ingefær og olje og kjør til det er en halvfin masse. Ta i ekstra olje om den blir for tørr.

Steg 2. Nå skal pasten bli til saus. Videre trenger du:

–  1,5 løk
– 2 skikkelig modne mangoer
– 1 boks kokosmelk
– Kyllingbuljong (ca 2-3 dl – smak til
– Nigellafrø
–  4 stk kyllingfilet
– Fersk koriander

Stek 1/2 løk i småbiter til mjuk og søt. Samtidig tar du en hel moden mango og en hel rå løk sammen med pasten i en food prosessor og mikser godt. Tilsett litt vann hvis det ikke mikser seg så godt som du vil.

Varm heile pasten sammen med 1 løk i ei dyp panne og legg oppi kyllingfileter som du har kuttet i mindre biter. Fyll på med kokosmelk og smak til med buljong. Pass på så det ikke blir for flytende. Tilsett nigellafrø. Kok opp og la putre i 20-30 min. Rett før servering kutter du en mango i små biter og har i sausen. Topp med fersk koriander.

I mens du venter koker du ris som anvist på pakken.

Steg 3. Lag raita. Du trenger:

– yoghurt naturell (gresk/tyrkisk eller norsk. Alt er godt – det er bare konsistensen som er forskjellen)
– agurk i terninger
– mynte etter smak
– litt salt

Rasp agurk og klem vannet ut. Ha oppi en boks yoghurt, tilsett fersk mynte og salt lett.

20131110-211854.jpg

Dette kan anbefales på det sterkeste!
Bombay apetitt!

Reklamer

2 kommentarer om “Indisk korma

  1. Tilbaketråkk: Butter chicken | lungoland

  2. Tilbaketråkk: Indisk curry med kyllinglår | lungoland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s