Sobanudler med spicy oksekjøtt

Hvis du bor i Kristiansand kan du kjøpe fantastiske asiatiske råvarer på WungTao. Hvis du bor i Oslo finnes det tusen flere muligheter. Hvis du ikke bor i by kan det bli litt vanskelig.

I dag testet jeg en anbefaling fra Gordon Ramsey (lol) – nemlig sobanudler. Sobanudler er et bedre alternativ til vanlige nudler. Hvorfor? Det er laget av bokhvete, som strengt tatt er et frø og ikke et korn og er derfor uten gluten. I tillegg inneholder de mer proteiner. For å nevne noe. Hele denne oppskriften tok ca 20 min å lage.

20131031-174422.jpg

Ingredienser, 2 personer
– Sobanudler
– 1 pk. kjøttdeig
– Kål (eller bedre: bok choy)
– Lime
– Koriander
– Salt n pepa

Saus
– Chili
– 2 fedd hvitløk
– 4 ss soyasaus
– En skvett sesamolje
– En dæsj hvitvinseddik
– Sukker/honning/sukrin e.l.

Slik gjør du:
Kok nudlene som anvist. Skyll i kaldt vann så de ikke fortsetter å koke. Stek chili, hvitløk og kål i panna. Tilsett kjøttet etter noen minutter. Forstek litt og hell så over sausen. Stek til ferdig. Tilsett nudlene og bland alt sammen. Skvis en lime over og topp med masse koriander.

20131031-174553.jpg

Konklusjon: dette var sava megadigg! Deilig å spise kjøttdeig med rene smaker. Anbefales av alle i denne husholdningen. Hej!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s