Sunn dessert-alert! Varme epler med nøttemixxx

afterlight

For et par uker siden plukket jeg epler i min fars hage som nå sang på siste verset. Derfor måtte det bli dessert, så ingen æbler (som farfar sa) gikk til spille.

Denne desserten er S U N N. Det er jo litt gøy, f.eks hvis man har spist en heftig middag og fortsatt har lyst på noko attåt.

Jeg brukte det jeg hadde i skapet (som vanlig) – neste gang vil jeg kanskje ha litt valnøtter i tillegg. Dette er himla enkelt – og sånn liker vi’re!

Du trenger: 

  • Vaniljekesam
  • 4 epler
  • 3-4 ss sukrin (eller kokossukker, vanlig sukker, etc.)
  • 6 ss havregryn
  • 2 ss kokosmel
  • 3 ss hasselnøtter
  • En dæsj kanel
  • 2 ss smelta smør
  • Ananas – eller en annen syrlig frukt

Slik gjør du: 

Kutt eplene i ganske tynne båter. Legg i form og strø over 1 ss sukrin (eller sukker). Bland sammen «nøtteblandingen» aka 2-3 ss sukrin, havregyn, kokosmel (kan sikkert sløyfes), kanel og hakka nøtter i smeltet smør. Rør til det blir en løs røre og spre over eplene.

Stek i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter/til eplene er varme og nøttelokket brunt men ikke brent. Jeg serverte det lagvis i et glass, toppet med frisk ananas.

Bunn appezit!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s