Wannabeef Bourguignon

20131102-181039.jpg

Treige  gryter er favoritten til en av de jeg bor med, og nå som det er kaldere ute er det ganske høyt oppå lista hos meg og. Viser seg at mini også har en stew-tooth! Rått.

Dette er ei slumpegryte – derav navnet, Wannabeef Bourguignon. Altså ikke the real Julia Child deal, men siden jeg hadde masse rødvin oppi syns jeg det var innafor å kalle det det.
Har brukt høyrygg av okse som protein og som alltid – ting jeg hadde i kjøleskapet.
Verste jeg vet er å handle etter en oppskriftsliste, for så å glemme noe og ende opp med å føle at retten blei mislykka. Hvis du bruker det du har kan du jo ikke glemme noe!  Jeg er megafan av alle slags rotgrønnsaker og bruker det så mye jeg kan. I denne gryta hadde jeg sellerirot, jordskokk, løk og hvitløk som base for sausen (og kjøttet da..) og det gir en helt annen høstvibb enn hvis man skulle bare brukt eks. purre og gulerøtter. Egentlig er det ikke noe rett eller gal måte å lage en slik gryte på. Det viktigste er bare å brune kjøttet godt i starten slik at man får max karamellisering og mye gode smaker igang i gryta. Deretter hives grønnsakene i sammen med rødvin og reduserer litt. Jeg hadde litt balsamicoeddik og brunt sukker også. La oppi en rosmarinkvist. Fyller på med vann/kraft til det dekker kjøttet og lar det stå å putre til kjøttet nesten faller fra hverandre. Jeg tok faktisk ut kjøttet og silte sausen da kjøttet var mørt og tilsatte nye grønnsaker /selleri, jordskokk, gulrot og løk) som jeg kokte sammen med sausen mens den reduserte ned. Deretter smakte jeg til med alskens greier. Mer s&p, balsamico, brunt sukker osv til det smakte süperb. Mos av potet, gresskar, sellerirot og løk. Kok og hell av, damp litt og tilsett smør. Jeg smasha det bare med en visp. Rustical style.

20131102-180721.jpg

Bounissimo Apettittolini!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s