Dampa wontons med tofu

20131104-204735.jpg

Jeg er så glad og mett! Og alt på grunn av wonton dumplings. Jeg elsker asiatisk mat, selv om det er mye hemmelige krydder, tips og triks som gjør det vanskelige for en treg sørlending som meg å få til helt autentiske smaker. Men wontonsa fra idag ble rimelig digg! Du trenger:

– Wontonpapir
– Tofu
– Gulrot
– Purre/vårløk
– Egg
– Chili
– Koriander
– Soyasaus
– Hoisinsaus
– Salt og pepper

– Bambusdamper
– Dippingsauser

20131104-210447.jpg

20131104-210556.jpg

En bambussteamer ser slik ut, og kan vel kjøpes i de fleste asiatiske matbutikker:

20131104-213837.jpg

Slik gjør du:

1. Tofu må tørkes så fyllet ikke blir for blaut. Jeg kuttet den i to skiver, la det mellom tørkepapir og satt en tung gryte på (lol). True story. Etter 20 minutter er mye av væsken skviset ut av tofuen. Kutt i miniterninger.

2. Bland tofu med raspet gulrot, finhakket purre/vårløk, chili, koriander, et lett pisket egg, saunaene og krydder. Dette er fyllet ditt.

3. Jeg stemmer for freestyle wonton-bretting. Ikke ta heilt av med fyll (mindre enn en teskje på hvert flak) og «lim» med vann på kantene. Jeg prøvde meg på en klassisk brett. Noen ble litt stygge, men alle ble syka gode.

20131104-210707.jpg

20131104-211109.jpg

4. Når alle er brettet starter dampefesten. Dekk bunnen av en gryte med vann og plasser damperen i gryta. Wontonsa dampes i minimum 10 min på medium varme. Pass på at ikke alt vannet fordamper; det skal alltid være litt vann i bunnen.

5. Servér varme og ferske med for eksempel soyasaus eller sweet chili. Spis deg glad og mett og klapp deg selv på skuldra for en fantastisk jobb chinese style.

Sjukt godt.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s