Stonebite!

20131105-145016.jpg

Steinbit altså. Ganske sikker på at det er stonebite på andre språk.
Dødsgod fisk, som er littegranne dyr. Men den føles til gjengjeld som en fiskebiff, så da er det value 4 money.. Jeg pleier å kjøpe fersk fisk på rema 1000 for da vet jeg at den kommer straight up fra fiskebrygga. Ikke et vondt ord om frossen fisk! Bortsett fra at fersk er bedre. Mini elsker fisk, og når jeg spør om hva hun vil ha til middag får jeg grei beskjed: «ha no fisk!»

Til dette relativt kjappe måltidet hadde jeg steinbitfilet, ovnsstekte potetskiver, gulerøtter og en frisk salat med feta (var egentlig helt unødvendig..) og granateple.

20131104-194210.jpg

Kutta potetene i tynne skiver og la de i ildfast form sammen med olivenolje, s&p og rosmarin. Stekte de på bånn gass + varmluft til de ble krispe og gjennomstekte. Hvis du legger for mange poteter oppå hverandre i formen blir mange av skivene ikke sprø, så hvis du skal lage en svær porsjon er det nok smart å bruke ei langpanne. Jeg elsker tydeligvis paiformen min som jeg steker alt mulig oppi. Ikke spør meg hvorfor. Den står alltid bare nærmest..
Salaten bestod av Red rhubarb, hjertesalat,feta og granateple. Red rhubarb er syrlig og frisk i stilken (hvis det er lov å si) og gjør litt mer av seg enn bare alminnelig salat.

20131104-194224.jpg

20131104-194239.jpg

Krydra fisken med s&p og knuste fenikkelfrø og stekte den i olje i steikepanna. Satt panna inn i ovnen etter stekeskorpa var fin og lot den gjøre seg ferdig der. Syns det er veldig digg å få ting bort fra komfyren så slipper jeg alt den oljespruten og lukta. Kokte gulrøttene i vanlig salta vann. Etter de var kokt silte jeg av vannet og la de tilbake i gryta hvor jeg heiv oppi en teskje smør, litt sukker og litt salt og til slutt litt frisk kjørvel. Oransje og grønn er megafint sammen! Bare se på de avslørende bildene!!!

20131104-194302.jpg

Steinbit med potet og gulrot + salat

  • Steinbitfilet
  • Gulrot (kan også bruke søtpotet! )
  • Potet  (hvis man liker det karbofritt kan den lille poteta sagtens erstattes med gresskar, søtpotet, kålrabi, brokkolistilk osv. )
  • Salat , valgfritt! Jeg brukte  Red Rhubarb og hjertesalat
  • granateple
  • fetaost
  • kjørvel, rosmarin
  • S&P
  • Olje
  • Fenikkelfrø , knuste

Well becommen!

Ps. En jeg bor sammen med har lyst å starte sin egen oppvaskblogg.

20131105-144228.jpg

Reklamer

4 kommentarer om “Stonebite!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s