Grød

20131108-093213.jpg

Hallai. I vår familie er vi knallharde på brød, som så mange andre. Men innimellom friker vi heilt ud å lage havregrøt i stedet! OMG! As we did today.

Jeg pleier å lage default grøt, dvs. vanlig havregrøt kokt på melk og vann.  Så topper vi det med de tingene vi liker. Og har. Mini liker kanel, honning, melk og litt nøtter. Og selvfølgelig rosiner! Idag hadde jeg rista kokosflak, rosiner, granateple og verdens beste sirup! Nam!
lyles golden syrup
Denne sirupen har jeg fått og jeg vet ikke hvor den selges, men den kan garantert kjøpes på nettet. For alt jeg vet kan det kanskje være like godt med god gammaldags mørk sirup, men da får du ikke så fin boks.. Tøffe valg.
coconutflakes

Jeg har kjøpt kokosflakene på iherb, men det finnes sikkert i en ekte butikk også. Har bare ikke leita..

20131108-093345.jpg

Dette trenger du

  • Økologiske lettkokte havregryn (for de er like billige som vanlig)
  • Melk type den du liker. Jeg brukte Xtra lett.
  • Vann
  • Rosiner
  • En liten klype salt

Jeg tar ca 50/50 vann og melk og sper på med gryn til det er en god konsistens. Tar alltid oppi rosinene fra starten så de blir myke og varme. En klype salt og koke i 3 min.  Jeg rista kokosflakene i tørr panne så de blei sprø og gylne, tok typisk 5 minutter max. Så er det bare å fylle på med goodies!

Hvis du er mer til den sunde linje har Maja en digg oppskrift på en mer helsemessig variant her

Bøno apetæ!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s