Det er helg og du har lyst på noe skikkelig mææga diggus. «Pizza» skriker hjernen (les: alle hankjønnene i husstanden du bor i).
Du trenger en deig. Fullkorn/spelt/langtidshevet/lavkarbo eller deigen du liker best. Av og til bruker jeg lefser eller speltlomper som bunn, det funker fett. Den beste italienske deigen lages igrunn kun av mel, vann, gjær og salt.
Jeg drikker tomatsaus, for det er det beste jeg vet. Siden jeg alltid slumper smaker den ofte ganske forskjellig. Idag ble den heilt vilt god!
Sjukt god tomatsaus:
1 pk gode hakkete tomater
1 ss tomatpure
1 god klunk olivenolje
1 neve frisk basilikum
1 løk
2 fedd hvitløk
1 ss brunt kokossukker/sukker
Salt og pepper
Brun løken og etterhvert hvitløk i olivenolja, så lenge at sødmen kommer frem. Tilsett resten av ingrediensene. Krydre. La sausen koke ned så lenge som mulig. Min stod tretti minutti.
Toppings:
Vet ikke hva rusticale betyr (blir italienerne sure nå?), men den så litt rusticale ud, og inneholdt:
– Den sjukt gode sausen
– Masssssse Norvegia og mozzarella
– Asparges (forstekt i smør)
– Pepperoni
– Ruccola
– Plommetomat
– Krydder
Stekt på 200 grader til ferdig (ca 15 min). Sava å god. Sausen + ostefest = sant.
God helg!