Gresskarsuppe yall!

20131107-203411.jpg

Føler det eneste jeg lager er gresskar for tiden. Herregud skulle tro jeg var forelska!

Men…
Man kan jo ikke an å være foreska i et gresskar. Eller? Hvis du er en av de som ser på  TLC programmet «Forbudte Følelser»  kan du vel signere på at alt tydeligvis går an.
Hver sin lyst.

Jeg har uansett lagd ei gresskasuppe fordi jeg var på IKEA og der solgte de Halloweenstasj inkl. gresskar til null kroner.
Der er skikkelig enkelt. Jeg har egentlig brukt samme fremgangsmetode som med jordskokksuppa som jeg skrev om for en stund siden. Les om den her!

20131107-203703.jpg

Siden jeg ikke er så fan av oppskrifter er denne også veldig basert på slump og smaking underveis.
Skrelte og fjerna frøene (de skal jeg fortelle om etterpå) på 1/4 av gresskaret. Kutta i biter og satte det i ovnen på 230 grader ❤ varmluft. Olje, s&p og litt salvie. Jeg la et par små biter rødbet også i ovnen for å gi ekstra oransje farge på suppa.
Stekte til de var myke og hadde fått litt farge. I en kjele hadde jeg en halv hakka løk og et hvitløksfedd. Tok gresskaret oppi og fylte opp med kyllingbuljong. Moste med stavmikser. Smake smake. Tilsett det som trengs! Helt til slutt rørte jeg inn noen spiseskjeer gresk yoghurt så den ble kremete og deilig.

20131107-203544.jpg
Rensket ut frøene fra gresskaret og skylte de godt. Lot de renne av seg en stund på litt tørkepapir og stekte de i glovarm panne med olje og s&p. Ti ganger bedre enn kjøpekjerner! Smakte nesten popcorn.
Hadde kresskarkjernene og baconterninger som garnityr.
Hvis man har – kan det være godt med små biter av sylta gresskar oppi suppa også, som en syrlig liten overraskelse 🙂

20131107-204410.jpg

Neste gang jeg lager gresskarsuppe blir det en variant med ingefær og gulrot!

Haaade!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s