Hjemmelaget vaniljeis (uten sukker)

20131113-221727.jpg

For første gang i mitt 25-årige liv har jeg lagd is fra bunnen av! Kjøpte meg en crappy ismaskin på nettet og i dag kunne jeg fyre løs. Og oi, så gøy det er å lage! Fra nå av blir det is hver dag. Og siden det blir is hver dag bestemte jeg meg for å lage en variant uten sukker. Du velger selv søtningsmiddelet du ønsker å bruke. Nå i ettertid har jeg lært at jeg må investere i en skikkelig maskin, for konsistensen ble ikke helt som den skulle. Men basen er digg, og den er:

  • 2,5 kopper kremfløte
  • 0,5 kopp melk
  • 2/3 kopp Splenda/sukker
  • 2 vaniljestenger
  • 6 eggeplommer

20131113-222517.jpg

Slik gjør du: 

1. Kok opp fløte, melk og Splenda/sukker. Del vaniljestengene, skrap ut frøene, og putt så frø og stenger i fløteblandingen. Kok sakte opp og ta så av pannen.

2. Mens fløten koker opp visper du 6 eggeplommer til glatt konsistens.

3. Hell en kopp fløtemiks i eggeblandingen mens du pisker jevnt. Etterpå heller du eggeblandingen tilbake i resten av fløtemiksen. Det er viktig å holde piskingen på g.

4. Kjøl alt ned f.eks i et kaldt vannbad, før du siler det over i ismaskinen (tid varierer etter type ismaskin du har, regner jeg med). Min crappye ismaskin krevde at jeg også frøs ned blandingen i noen timer etter at den hadde kjørt 40 minutter i maskinen.

5. Resultatet ble så utrolig…. middels, for å være ærlig. Smaken er deilig, men håper ikke du har samme jalla ismaskin som meg (Kitchenfactory, fra Netthandelen…) for den var helt ubrukelig i frysningfasen og gjorde at isen krystalliserte seg.

Hvis du har en god maskin, blir denne oppskriften topp! Tror jeg gir min en sjanse til, kanskje mangosmak er nestemann ut?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s