Kake i en kopp // Mugcake

20131115-140514.jpg

Igår lagde jeg noe veldig gøy. Som i tillegg gikk dødsfort. Ei ekte  sjokoladekake i en kopp. Og det var megalett.

Dette er tydeligvis noe som er skikkelig innkjørt hos folk – jeg er visst bare litt treig…Fant en oppskrift med amerikanske mål, som jeg blei sykt forvirra av, lagde mine egne mål og slumpa det til på min måte. Kjørte en test inni mikroovnen (ja, dette er ei mikrokake på flere måter) og klikka fullstendig da jeg så kaka reiste seg opp som om den skulle vært proppfull av viagra. Men det var visst bare litt bakepulver. Actionbaking! Når du tar den ut synker den litt sammen, så ikke føl deg blue hvis du tror du har gjort noe galt. Det er ikke deg.

Resultatet ble – første gang, litt tørr. Hadde den for lenge i ovnen. Neste gang – kjempegod og juicy. Hadde den kun inni mikroen i 1,15 min.

Dette er alt du trenger til 2 kaker

  • 4 spiseskjeer mel
  • 4 spiseskjeer sukker (brunt seigt sukker er best, da blir det saftigere)
  • 2 spiseskjeer kakaopulver
  • 2 spiseskjeer vann / melk (eller kanskje litt mer…se an røra)
  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 1 stort egg
  • lita klype salt
  • lita klype bakepulver

Her kan du jo blande inn hvilke smaker du vil. Jeg hadde bare en beskjeden teskje vaniljeekstrakt, men neste gang skal jeg kjøre på med mer greier! Man kan selvsagt også droppe kakaoen og lage en lys variant. Kanskje med sitronskall?

Miks egg og olje med en gaffel. Tilsett vann/melk og visp inn alle ingrediensene til alt er klumpefritt. Fordel i to kopper og stek separat i alt fra 1-2 min. Topp med det du vil! Jeg hadde ei skje med kokoskrem.

20131106-213109.jpg

En glutenfri variant kan også være digg, sjekk denne enkle oppskriften til 2 kaker

  • 1 brun/overmoden banan. Altså en veldig myk en.
  • 2 ss nøttesmør (mandelsmør, peanøttsmør, hasselnøtt osv.)
  • 1 stort egg
  • 2 ss sukker eller ønsket sukkererstatning
  • 3 ss kakaopulver
  • en liten neve med det du vil av tyggemotstand. Nøtter, tørka frukt sjokoladebiter ol.

Mos bananen og rør inn alt til en stor graut. Stek separat i to kopper så kort eller så lenge du ønsker 🙂

BÅNN APPETETT!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s