Vietnamesiske vårruller

20131116-175553.jpg

Ferske (vietnamesiske) vårruller er heilt den nye fredagstacoen. Noe av det beste som fins, enstemmig vedtatt. En perfekt rett for sosiale lag – vi pleier å både kutte og fylle rullene ved bordet. Tapas på ein måde! Hvis du lurer, kan vi meddele at disse vårrullene er kalde; du trenger ingen form for tilbereding av rispapiret rundt. Du kan jo heilt fylle med det du vil, men disse ingrediensene er garantert succcezzz:

20131116-004720.jpg

Du trenger:
– Rispapir
– Risnudler
– Mango
– Vårløk
– Chili
– Ingefær
– Agurk
– Gulrot
– Vårløk
– Scampi
– Koriander
– Hjertesalat

Legg ett og ett rispapir i lunkent vann til det er mykt. Legg på et rent koppehåndkle for å la vannet trekke av rispapiret.
Så er det bare å fylle ivei!

Vi lagde to sauser. En ponzu aktig og en peanøttsmørbasert.
Det beste er egentlig bare å blande smaker som du liker til du er happy.

«Ponzu alike»
– Soyasaus
– lime
– koriander
– ingefær (finraspet)
– chilli (finkuttet)
– brunt sukker
– sesamfrø

«Peanøttsaus»
– Soyasaus
– Teryaki/Hoisinsaus
– Peanutsmør
– Lime

20131116-175607.jpg

Ha en fornydelig lørdag!

Reklamer

En kommentar om “Vietnamesiske vårruller

  1. Tilbaketråkk: Stekte wontons med kongeøstersopp! | lungoland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s