Grønn curry-suppe

20131117-165321.jpg

Liker du sterk mat? Hvis nei, read no further! Denne suppa blæsta forkjølelsen til månen – men du kan jo dempe mengden curry paste om det blir for sterkt.

Dette er en thai-inspirert suppe (men er aromasopp en thai-ingrediens?). Jaja. Tok det jeg hadde. Lages på 20 min! Du trenger (2 personer):

– 2-3 ss grønn curry paste
– 1 boks kokosmelk
– 5 dl kyllingbuljong
– Risnudler
– 1 løk
– 2 fedd hvitløk
– Sopp om du vil
– Vårløk (kan sløyfes)
– Kylling eller scampi
– Lime
– Fiskesaus
– Koriander

Før vi begynner; koriander er verdens diggeste krydder.

20131117-164849.jpg

1. Skjær løken tynt, og stek i olje til mjuk og lett brun.

2. Ta i hvitløk og curry paste, bland med løken og hell i kokosmelk og kyllingbuljong. Kok opp og ta så ned på lav varme.

3. Ta i kylling, sopp og nudler. La trekke til kylling er klar og nudlene er al dente.

4. Krydre med masse (hvis du er som meg) lime, ca 1 ss fiskesaus, vårløk og koriander.

Spicy deluxe!

20131117-165353.jpg

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s