Jamies sjokolademousse

20131117-171310.jpg

Jamie Oliver er smuk. Lørdag ble en Lungo-versjon av hans «Thick chocolate mousse» mekket og severt hos oss. En supergod mousse som man kan ete og ete uten at man blir kvalm. Servert med frisk mango (det fant vi på sjøl, Jamie!) blir det ekstra digg.

Du trenger:

  • ca 120 g kokesjokolade
  • en liten smørklatt
  • 1 ss sukker (jeg brukte kokossukker)
  • 150 ml fløte
  • 2 egg
  • 4 dråper stevia vanilje (eller vaniljeekstrakt)
  • mango

Du gjør: 

1. Smelt sjokoladen og smøret i en bolle over et vannbad.

2. Mens sjokoladen smelter pisker du sammen sukker og fløte til krem.

3. Skill eggeplommer og -hvitte. Plommene mikser du sammen med fløtekremen, mens eggehvittene blir pisket stivt. (Bruk gjerne det gode gamle «snu bollen på hodet og sjekk om massen er fast»-trikset for å se om den er pisket nok)

20131117-174231.jpg

20131117-174239.jpg

4. Bland den smelta sjokoladen sammen med fløtekremen. Vend så forsiktig inn eggehvitten – ikke drep fluffen! Det er det som gjør sjokoladen luftig og lett.

5. La stå i kjøleskapet i minst en time. Serveres med masse frisk mango.

Vi serverte moussen i en stor bolle. Oppskriften er egentlig helt topp for selskaper – da kan du for eksempel fryse den i porsjoner og toppe med litt raspet sjokolade. Det var vi tydeligvis for slappe til.

Så. sabla. godt.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s