Lammestek til hverdags

Jo,  det kan man sagtens!
Det tar egentlig ikke så sykt lang tid. Bein ut et lammelår dagen før du skal spise det og gjør det klart til steiking så sparer du mye tid. (okei, det gidder nesten ingen, men tommel opp til de som orker å gjøre noe som helst etter barn har lagt seg.)
«Ingenting slår ei god lammesteig på en onsdag» heter det jo i sangen, og sant er det.
NOOOOOOOT! Det er ikke en sang som er sånn. Da må Ole Ivars ha gitt ut ei lammekonseptplate uten at jeg har fått det med meg.

Dette er uansett min variant av ei lammesteik med søtpotetpuré og rosenkålblader.
Hverdagsstyle vel og merke 🙂 Ref. bilde under…

20131120-205444.jpg

Elendig opplegg på denne tallerkenen. Tenk hverdag folkens! Trenger ikke værra så fancy!

Dette trenger du til selveste steika:

  • Et lammelår (størrelse avhenger jo selvfølgelig av hvor mange som skal eta)
  • Løk
  • Hvitløk
  • Rosmarin
  • Hyssing
  • Steketermometer
  • Olivenolje
  • S&P

Jeg har beina ut et lår. True story. Jeg syns det er bedre å beine ut enn å skulle skjære pene skiver av låret når det er ferdigstekt. Dessuten får man masse bra bein å lage kraft på til evt. saus. Hvis man ikke har gjort det før har jeg 2 hotte tips: Saikoskarp kniv og youtube.

20131120-205552.jpg

20131120-205659.jpg

Så ble den kanskje ikke verdens jevneste rull, men den smakte dritgodt.
Jeg fylte den med hvitløk, rosmarin og s&p, og smurte den med olje og s&p på utsiden.
Stekte den først litt i panna for å få en din skorpe og deretter i ovnen oppå et par løkskiver på 150 grader til termometeret viser 65. Da er den rosa og diggi.

Søtpotetpuré

  • Søtpotet
  • Hvitløk
  • Løk
  • Kraft
  • Meierismør
  • S&P

Kok potetene i kraft eller saltet vann sammen med litt løk og noen hvitløksfedd til det er mykt. Hell av vannet og sleng oppi en god smørklatt og mos med stavmikser til en jevn og smud puré. Smak til med masse salt og pepper! NAM!

20131120-205615.jpg

Jeg lagde en kjapp saus på kraften ( altså lammebeinet, hvitløk, rosmarin, gulrøtter, purre og S&P + vann ). Reduserte den ned og tilsatte litt fløte og litt granateplesirup (les om den her!). Smak og smak og smak og driv på så blir det godt skaddu se.

20131120-205626.jpg

Da håber jeg maten vil smake, vel bekomme. Hilsen wenche.

PS. søtpotetpuréen var sykt godt tatt imot av de aller minste! 1 og 2 år that is..

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s