Hel kylling med salvie og klementin

Hva skjer med at en hel kylling på 1 kg koster 58kr og to usle kyllingbryst koster 44kr? Jeg bestod ikke matten på videregående, men til og med JEG skjønner at Per burde kjøpe en hel kylling for å få value 4 money. I tillegg får man også mye mer smak og saftighet enn man kan drømme om med de to dyre brystan. Så her kommer min hverdagslige helstekte kylling med salvie og klementin. (it´s tydeligvis the season) Det er UTROLIG enkelt. Altså folk må skjønne at vi ikke lager mat som er megastress eller superknotete. Dette er sunt og godt og karbofritt hvis man vil. Jeg elsker poteter, men skjønner jo at det kanskje ikke er det beste for kroppen hver eneste dag så derfor prøver jeg å variere så mye som mulig med tilbehøret til kjøtt eller fisk. De jeg bor sammen med er veldig glade i patatas så da må man blande litt. Sammen med kyllingen hadde jeg en mix bestående av potet, søtpotet og butternut (de små flaskegresskarene) squash som jeg stekte i ovnen sammen med kyllingen. Jeg hadde to halve klementiner som jeg la oppi langpanna sammen med potetene slik at den juicen som kom ut ble sticky og søt ettterhvert som den redusertes og grønnsakene stekte seg ferdige. Jeg lagde også noen kjappe smørdampede sugarsnaps! Sjy  fra kyllingen + salt og pepper = saus.

20131121-202243.jpg

20131121-202204.jpg

Dette trenger du til 4 pers.

  • En hel kylling, type rå.
  • 6 salvieblader
  • Meierismør
  • 2 klementiner
  • 4 store poteter
  • 2 store søtpoteter
  • 1 lite gresskar
  • 1 løk
  • 2 poser sugarsnaps
  • S&P

For å plassere salviebladene under kyllingskinnet gjør du et snitt med kniven rett over «åpningen» (hvis det er lov å si)….Bruk fingrene (OOOOOhlala) og skap et hulrom mellom brystet og skinnet. Inni der plasserer du salviebladene. Det ser fancy ut OG smaker godt. Del en klementin i 4 og stapp de inni the open space of the chicken. Smør hele fuglen inn med smør og krydre godt med salt og pepper. Legg en hel løk i skiver i bunnen av den ildfaste formen og hiv på litt olivenolje. Legg kyllingen oppå og stek i ca en time på 180 grader. Speed opp på slutten for å få maksimal sprøhet på skinnet. Jeg bruker som regel varmluft for da kan jeg steke flere ting i ovnen på likt. Jeg satt inn potetene nesten samtidig som kyllingen og byttet plass på de 10 minutter før det var ferdig. Da fikk potetene en fin sprøhet. Løken er myk og søt og digg å ha ved siden av. Sjekk om kyllingen er ferdig ved å stikke en kniv inn i roten av låret. Hvis saften som kommer ut er klar er den finito!

Boing appetits!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s