Rogan josh – indisk gryte med kylling

20131123-211426.jpg

Dronningen av indisk mat i Norge (hvis det er en tittel?), Sarita, er faktisk naboen til Anne. Når vi sist lagde kylling korma, åpna vi vinduet og håpte hun lukta hvor rå vi var. Neida. (Joda).

Lørdag lagde jeg rogan josh til quatros personas basert på Saritas oppskrift! Lam er proteinet i den opprinnelige oppskriften, men jeg brukte kylling. Og dere – det ble njudelig! Lett å lage, bare følg oppskriften og imponér!

Denne oppskriften er nok til 3-4 personer. Servert med ris, mint raita og naanbrød.

Først lager du en paste som kjøttet marineres i. Så lager du en saus som kjøttet kokes i, og mekker imens klar raita, ris og brødet.

Paste:
100g hvitløk (ca 2 hele hvitløk)
100g ingefær (ca 1 stor rot)
100 ml rapsolje (slump om du vil)

Kjør hvitløk, ingefær med olje til en jevn masse i foodprosessor eller blender.

20131123-180735.jpg

Marinade:
13 ss yoghurt naturell
3 ss av pastaen din
5 ss eddik 7%
1 ss salt
4 ss rapsolje

Kutt kylling (eller lam) i biter og la trekke i marinaden mens du lager sausen.

Saus:
6 ss olje
3 stk kanelstang
5 stk laubærblad
13 stk hele svarte pepperkorn
3 ts malt kardemomme
5 ts malt muskatnøtt
2 store løk
3 tomat
3 ss tomatpure
2 ts gurkemeie
3 ts garam masala
2 ts spisskummin
2 ts chilipulver
Koriander
Mynte

Stek de hele krydderne i panna med olje. Kutt løken i små biter og stek til mjuk. Bare la de hele krydderne ligge i og gi fra seg smak (og ta de ut rett før servering). Kutt tomater i småbiter og ha i panna med tomatpure. Ha i gurkemeie, garam masala, spisskummin og chilipulver. Tilsett litt vann og la det surre til oljen legger seg på toppen.

Ha i den marinerte kyllingen og kok kjøttet i den putrende, instane digge sausen.
Serveres toppet med fersk mynte og koriander.

GUDD Å GODT! Magen er happy.

Reklamer

En kommentar om “Rogan josh – indisk gryte med kylling

  1. Tilbaketråkk: Butter chicken | lungoland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s