Torskemiddag ….

Pynte med urter kanskje?

Fiskemiddag er ikke alltid like spennende (ref.bilde) men denne retten smaker en million ganger bedre enn den ser ut. Ovnsstekt torskefilet med fenikkel, gulrot og gresskarmos med klementin og fløtestuet spinat med muskattnøtt! Lett tittel mao. Ettersom bildet ble så uappetittlig har jeg fått hjelp av en proffesjonell «special effect artist» til å vise hvor fint det blir hvis man legger på urter som garnityr. Det må da være lov å jukse litt.

Noen ganger kan den vanlige potetmosen bli litt kjip, men heldigvis er det skikkelig godt med andre typer mos! Jeg oppgraderte vanlig gresskarmos med gulrøtter, skall og saft fra en klementin og litt knuste fenikkelfrø.  Sabla godt, friskt og passe julete. Kan også brukes sammen med svin eller kylling. Ta mitt ord på at dette er godt, og gi potetmosen en velfortjent ferie.

Dette trenger du, ca 2 porsjoner

Fisk

 • 400g (eller 1 pakke! ) torskeloin/filet
 • 1 klype knuste fenikkelfrø
 • S&P
 • Olje

 Mos

 • 1 halvstort aka medium flaskegresskar
 • 3 gulrøtter
 • 1,5 løk
 • 1 klementin, saft og skall
 • 1 klype fenikkelfrø
 • 1 spiseskje tomatpuré
 • 1 spiseskje meierismør

Spinat

 • To store never fersk spinat
 • liten klatt smør
 • 1 dl fløte
 • Fire rasp muskattnøtt
 • S&P

20131125-123003.jpg

Kok gresskar, gulrot og løk i godt saltet vann til alt er mykt. Hell av vannet. Tilsett smør og tomatpuré og mos. Enten med stavmikser eller håndmoser. Rasp oppi litt klementinskall og saft. Smak! Tilsett det du trenger av salt og pepper. Jeg hadde litt fenikkelfrø oppi også.

20131125-123149.jpg

Knus fenikkelfrøene og strø de over fisken sammen med salt og pepper og litt olje. Sett i ovnen på 180-200 grader. Hvor lenge? I dont know. Her må du bare sjekke etter noen minutter. Men fisk går fort! Ha en liten klatt smør i steikepanna og legg i all spinaten. Den forsvinner i løpet av 30 sekunder så ikke få panikk hvis det flyter over av grønne bladerpå komfyren.  Når spinaten har falt sammen tilsetter du en skvett fløte, S&P og rasper over litt muskattnøtt. Superdigg!

Og husk de viktige urtene til pynt da folkens…

Spjoing appetitt!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s