Gulrotsuppe med appelsin

20131201-191800.jpg

Ei enkel suppe med masse smak! En av veldig få oppskrifter jeg har laget mange ganger. Ender alltid opp med å pøse nedpå hele gryta fordi det smaker så godt. Så får jeg vondt. Men sabla god er den. Og veggis!

Jeg føler denne smaker litt forskjellig hver gang fordi jeg bruker det jeg har, og slumper. Første gang jeg smakte den var hos Sigrid, som er megaflinkus til å lage mat (og blogge, og ca alt mulig annet). Denne ganga prøvde jeg å måle opp litt så dere har en pekepinn.

Du trenger:

– 500 gram gulrot (ca 5 store)
– 1 blokk hønsebuljong (5 dl)
– 1 stor løk
– 2 fedd hvitløk
– 1 chili
– Ingefær
– Appelsin(juice)
– Salt og pepper
– Creme frâiche

1. Kutt opp løk og hvitløk og stek i panna i litt olje og smør.

2. Kutt opp gulrøttene (jo tynnere, jo raskere tilberedes de) og stek lett i panna med løken.

3. Tilsett chili, ingefær og hell over buljong. Kok til gulrøttene er møre.

4. Kjør grønnsakene med stavmikser eller blender til jevn masse. Jeg er all for litt klumper, men det ser du selv.

5. Kok opp med appelsinjuice. Jeg bruker 1-2 dl, men smak til slik du liker det. Husk salt n pepa.

Serveres med en dæsj creme frâice eller rømme, og litt godt brød om du er på høykarbokjøret hehehehe.

Bønne apetitt!

20131202-210748.jpg

Reklamer

3 kommentarer om “Gulrotsuppe med appelsin

  1. Enkelheten sjøl. Dette må lages til uka. Ser kjempedigg ut! Også minner det meg om Gresskarsuppe , som jeg forøvrig elsker 🙂

  2. Tilbaketråkk: Lavkarbo/paleo foccaciabrød | lungoland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s