Squashgetti med chiliboller i tomatsaus

20131205-183940.jpg

…. eller hva jeg skal kalle denne retten. Kom hjem fra trening (viktig å få frem), alene hjemme og lysten på tomatsaus (som er noe av det beste jeg vet). Resultatet ble denne king kong supersunne og gode lavkarbovarianten av spaghetti med kjøttboller. Spaghettien erstattet jeg med squash, om du vil ha spaggis så kjører du såklart på med det. Jeg puttet to chili i kjøttbollene, men her er det au fullt mulig å kjøre au naturel.

For middag til en person trenger du:

– 200 g kjøttdeig
– 1/2 squash
– 1/2 løk
– Et fedd hvitløk
– 1-2 chili
– 1 lite egg
– 1 pk hakket tomater
– 2 ss tomatpure
– 2 ss ketchup uten sukker
– (Parmesan)
– (Fersk basilikum)

Sånn gjør du:

– Finhakk chili, løk og hvitløk og bland inn med kjøttdeigen. Tilsett (litt) egg for å binde blandingen sammen. Salt og pepre.

– Form til kjøttboller og stek dem i panna så de får stekeskorpe.

– Tilsett 1 pk hakka tomater, 2 ss tomatpure og 2 ss ketchup uten sukker (ketchupen kan erstattes med litt sukker/søtning) over kjøttbollene og la putre i ca 10 minutter.

– Imens rasper du squash med groveste osteraspen og kok fort opp i et millisekund.

– Når bollene er ferdig, serverer du med tusen liter ost og frisk basilikum.

Det er så diggi å være sunn og mett samtidig. Takk for meg og bøn apetitt!

20131205-184010.jpg

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s