Julesnack: Mint ruter

IMG_5039

Dagens julesnack!

Disse deilige mintsjokoladene er knallgode. En hjemmelaget variant av after eight kan man kanskje kalle det?

Mint er SÅ godt.  Mint is, mint kakao, mint te, eller mint farge da!  – gi meg det anytime og jeg blir meget fornøyd. Disse sjokolade og mintrutene er veldig lette å lage OG veldig lette å spise….. Og så kan man spise skikkelig mange av de uten å få kvalmen… YESS!
Vi (meg og Maja) lagde MASSE julesnacks i går, som kommer litt etter litt her på bloggen.
Lungolands konfektmakeri er herved igang!

For å lage mintruter trenger du dette:

  • 2 pk melis (jeg brukte en og en halv pakke til deigen og beholdt resten til antikliss)
  • 2 dråper grønn konditorfarge (kommer seff an på hvilket merket du bruker. Jeg brukte Cacas / wilton grønn. Veeeeldig konsentrert farge, lite vann)
  • 2 store spiseskjeer romtemperert smør
  • 1,5 spiseskje glukose (selges på apoteket)
  • Peppermyntedråper etter smak (kjøpes også på apoteket)
  • litt vann (bruk akkurat det du trenger for å få alt blandet sammen. IKKE MYE)
  • Litt vanilje ekstrakt (hvis du vil..)
  • 3 plater mørk sjokolade til topp og bunn

IMG_4977IMG_4979

Begynn med å blande alle ingrediensene utenom vannet med en håndmikser eller kjøkkenmaskin. Tilsett en og en spiseskje med vann til du har fått en seig og grønn klump. (ref. filmen «Flubber» med Lungolands favorittskuespiller Robin Williams)  Pakk den inn i plastfolie og legg i kjøleskapet i alt fra 2 til 24 timer. Ingen hast mao…

IMG_5000IMG_5010

Hakk sjokoladen i småbiter og smelt i vannbad. For de som ikke vet hva det er; trykk på denne hjelpsomme linken. Når sjokoladen har smeltet helt (viktig å ikke ha biter igjen) heller du og pensler det utover et bakepapir eller et silikonunderlag. Jeg laget to sett med plater på denne oppskriften. Lag det så tykt du vil, men husk – jo tykkere, desto lengre tid før det stivner og desto vanskeligere å kunne kutte gjennom til slutt. Sett sjokoladen på et kjølig sted til det har stivnet.

IMG_5018IMG_5028

Ta frem den grønne mintdeigen og del den opp i passende deler. Her kan du bruke melis for å stoppe det fra å klisse seg helt til. Spre det utover den stive sjokoladeplaten og legg over et bakepapir. Så ruller du kjevla OVER bakepapiret. Stops from sticking! Smart asså. Hell over det siste laget med sjokolade og spre det utover. Jevnt og fint.

La det stå og stivne helt. Når du skjærer det opp er det veldig lurt å varme kniven slik at sjokoladen ikke knekker helt random og du får ujevne kanter. Noe jeg klarte med 50% suxsess. Et alternativ kan være å kutte rutene når sjokoladen er 70% stivnet og så knekke den når alt er helt hardt.

Spis som kaffisnack, smuldre oppå is eller la det smelte over hermetiserte pærer i ovnen…… NAAM!
Dette er ikke sunt. Men det er dødsgodt!

Hjertelig god advent osv… 😀

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s