Kyllingwok

kyllingwokNommenommenom!

Wok er redninga når øya går i kryss og man klikker av sult. Man tager hva man haver og slenger det sammen. Jeg må ha div asia-sauser i hylla til enhver tid, så man kan mixe og matche og dæsje og klæsje til det smaker diggimon.

Denne oppskriften ble riktig så smakfull, så her er mine hotte tips til en hverdagslig, men god kyllingwok:

Ingredienser til to personer

  • Bokhvetenudler – eller de nudlene du vil ha. Bokhvete er ganske sunt.
  • Tre skiver ingefær
  • 1 chili
  • 5 snittbønner
  • Bønnespirer
  • 2 bok choy
  • 1 gulrot
  • Kyllingfilet
  • 1/4 mango
  • En neve fersk koriander

Saus (sånn cirka…)

  • 1 ss fiskesaus
  • 2 ss sweet chili (som finnes uten sukker)
  • En god klunk soyasaus
  • 1 ss teryakisaus

And this is what you do:

Dette klarer du nok uten anvisning. Men…. Stek kyllingen i panna, gjerne i kokosolje. Sett til side. Kok nudlene. Imens woker du (høy varme, kjapt) grønnsakene med ingefær og chili, og tilsetter kyllingen, de diverse sausene og tilslutt nudlene. Jeg toppet med en 1/4 mango i småbiter – den mangoen var gigantico, velg selv hvor mye du vil ha i –  det er en sjukt digg og viktig ingrediens. Topp (som alltid) med verdens diggeste urte – kong koriander!

Bønne appetititititiititittio!


wok

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s