Kyllingkebab med myntesaus

20131213-205603.jpgHer bugner det av smaker fra det tyrkiske/greske/arabiske kjøkken. Det er diggi. Denne retten erstattet fredagstacoen, og det funka som bare fjell. Freshe rene smaker og mat som man kan plukke og dandere selv mens man ser på televisjonen, ja da er det helg, peeps.

Dette er nok til to personer. Dropper du brødet blir det jo lavkarbo, som jo iblant kan være aktuelt. Jeg serverte brød, salat, kylling og myntesaus.

Du trenger:

– Pitabrød
– Kylling
– 1/2 agurk
– 2 store tomater
– Oliven
– 1/2 rødløk
– Yoghurt naturell
– (1 ss creme frâice)
– Fersk mynte
– En dæsj sitron
– Salt, pepper og olivenolje

1. Hakk opp tomat, agurk, rødløk. Ha i oliven og topp med olivenolje, en skvett sitron og salt/pepper. Dat is your salad.

2. Sausen er en blanding av yoghurt naturell (eller gresk eller tyrkisk yoghurt). Ta gjerne i en skje creme frâice om du bruker yoghurt naturell, da blir den litt mindre rennende. Hakk en god bunt fersk mynte, og bland i sammen med litt salt og pepper.

3. Kutt kylling i strimler, krydre og stek i litt olivenolje. Hot tips! Olivenolje tåler ikke full styrke på komfyren, så ta det litt kuli.

4. Server med rykende varme brød.

5. Stapp innpå.

6. Hvil.

Quote fra middagsgjest:

Dette smakte jo skikkelig autentisk babb!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s