Vårruller som ruler

springrolls
Flied lice, eller fried rice, sammen med noen deilige vårruller er knasken og heilt utsøkt lørdagmiddag! Oppskrift på stekt ris kommer. Are you up for the challenge?

V Å R R U L L E R

Gudd å goe disse vårrullene var. Oppskriften er inspirert av Enestående mat – ho er god! Jeg lånte en skikkelig quality gatekjøkken-style frityrkoker, men du kan fritere dem i en gryte, eller faktisk steke de i ovnen (se Eneståendes oppskrift for ovnsteking).

Du trenger:

200 g kyllingfilet
100 g gulrot
100 g kål
2 ss løk
2 fedd hvitløk
3 ss revet ingefær
4 ss soyasaus
2 ss østerssaus
50 g scampi

Maisolje til å fritere i
1 pk vårrullpapir

Finhakket mix.

Finhakket mix.

1. Finhakk (og da mener jeg fiiiiinhakk) grønnsakene, kylling og scampi. Sett scampien til side, og stek resten i panne med sausene. Scampien blander du inn etterpå sammen med resten, de trenger ikke forstekes.

2. La innholdet kjøle seg ned. Imens klargjør du vårrullpapirene. Legg over et fuktig kjøkkenhåndkle mens du jobber med rullene, så holder arkene seg mjuke.

3. Legg 1-2 ss fyll på midten av arket. Slik bretter du vårrullene:

20131215-185709.jpg

4. Blir det hull i papiret, ruller du rundt et ekstra. Null hull, så det ikke blir søl og frityrhelvete når du skal steke.

5. Frityrkoker eller gryte: varm opp maisolje (ikke feks olivenolje) og stek til gylne. Siden innholdet er forhåndsstekt trenger du kun tenke på fargen rundt.

6. Spis og vær glad – og hold deg til frityren på lørdager! Høhø.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s