Ninas kokosboller

Kokosboller
Å hælle måne, det er kokosboller! Eller negerboller som de kalte det før i tida…. I regi av min venninne Nina, som er baking queen, lagde vi verdens beste kokosboller som smaker akkurat som de skal. Til å dævve (og bli chubby) av.

Ingredienser: 

  • 2 dl vann
  • 4 dl sukker
  • 8 plater gelatin
  • 1 dl kokende vann
  • ca 600 g kokesjokolade (Lys eller mørk velger du selv. Blanding er au digg!)
  • 1 pk revet kokos
Nakne marengstopper som venter på diggi sjokolade og kokos

Nakne marengstopper som venter på diggi sjokolade og kokos


Slik gjør du: 

  1. Kok opp 2 dl vann og 4 dl sukker. Dette skal bli sukkerlake, og må småkoke i ca 10 minutter.
  2. Legg 8 gelatinplater i vann i ca 7-8 minutter. Klem ut vannet og løs opp i 1 dl kokende vann.
  3. Bland sukkerlaken og vannet med gelatin sammen i en mikser. Det er kokende varmt og skal piskes til det blir en kald og tykk marengs – altså må mikseren stå på ei stund (15 minutter, minst).
  4. Når marengsen er klar, bruker du skje og lager topper på et bakepapir. Kjøl de så ned i kjøleskapet slik at de blir heilt stive.
  5. Når toppene er kalde smelter du sjokoladen i vannbad. Dypp så toppene i sjoko, rull i kokos og sett tilbake i kjølen.

Oppbevar i kjøleskapet, så holder de seg gode skikkelig lenge.

Bååån appetitå!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s