Mango pannacotta

Mango pannacotta

Dette er den optimale desserten, spør du meg! Why, you ask? Akkurat passe frisk og lett, noe som er viktig etter at man har spist hundre kilo hovedrett og ikke orker mer tung og megasweeeeeet mat. Pannacottaen ble litt «segen» da jeg snudde den på tallerkenen, med andre ord: litt lite gelatin. Samtidig er det godt når den er litt luftig, så du kan beholde denne mengden om du vil, og heller servere den i noen fine glass!

6  P O R S J O N E R

Ingredienser:

  • 2 modne mangoer
  • 600 ml fløte
  • 200 ml kokos»krem» (det tykke laget på toppen i en kokosmelkboks er topp)
  • 1/3 kopp (ca 70g) sukker
  • 2 ss varmt vann
  • 1 ss gelatinpulver (evt. mer som nevnt øverst)

Ananas og mynte-salsa:

  • ca 3 skiver ananas
  • 1 moden mango
  • 1 ss limesaft
  • 2 ss melis
  • Så møe mynte som du møtte ønske

1. Bland 2 modne mangoer i en blender til det blir puré.

2. Bland krem, kokoskrem og sukker på medium varme og varm opp, mens du rører jevnt.

3. Bland 1 ss gelatinpulver ut i 2 ss varmt vann med for eksempel ein gaffel.

4. Tilsett mangopureen i den varme fløtemiksen. Sil blandinga i en mugge (eller noe annet spennende du kan helle fra).

5. Bland  gelatinen inn i mangomixxen og rør. Fordel herligheten i seks fine glass/kopper/det du vil servere i.

6. Legg et bakepapir over glassene og sett i kjøleskapet i minst 4-6 timer – aller helst over natta.

7. Salsaen er lett: kutt opp ananas og mango, bland sammen med lime melis og masse mynte. Det blir au ekstra godt når det får stått litt.

GUDD Å DIGG! Alle seks tallerkenene var tomme etter denne desserten. Det sier noe.
Kanskje du skal bytte ut browniesen neste gang? 😀

Reklamer

3 kommentarer om “Mango pannacotta

  1. Hey hey flinke piger! Skulle bare sei at denne desserten ser mega digg ut, og at denne bloggen og dåke er rå! Ps eg har nettopp laget denne desserten med pasjonsfrukt og kan meddele at det også var til å dø av/ drepe for : )

  2. Tilbaketråkk: Ukemeny fra Lungoland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s