Mommos tomatsild

20131222-210243.jpg

Sild er selve hovedpålegget i jula for meg, og min mormors sildeoppskrifter slår aldri feil. Sild holder kjempelenge i kjøleskapet, så dette er noe man kan begynne med tidlig i jula. Det er også koselig å gi et glass i presang til de du vet digger sild.

Hvem digger sild spør du ?      De som tør å smake på det 🙂

Dette er en utrolig enkel oppskrift på tomatsild som jeg har gjort noen bittesmå justeringer på selv. Den er søt og syrlig og knaser i digge løkbiter…naam..Som du vil se på bildene er det det meste av sausen kjørt sammen i en blender aka megakjapt.

Et godt glass Mommos tomatsild goes something like this:

 • 1 dl Ketchup
 • 0,5 dl Olje
 • 0,5 dl 7% eddik
 • 1 dl Vann
 • 1 dl Sukker (jeg brukte brunt sukker)
 • 1 kvast dill
 • 0,5 finhakket rødløk
 • 1 neve finhakket fenikkel (ikke i mommos orginaloppskrift! obs! Notabene!)
 • 1 god spiseskje tomatpure
 • noen kvern pepper
 • 3 store kryddersild filéter

20131221-222330.jpg20131221-222339.jpg20131221-222732.jpg

Ikke se på målene på bildet! Jeg lagde fire store glass 🙂

Hell kethcup, olje, eddik, vann, sukker og tomatpuré i blenderen og kjør i 10 sekunder. Finhakk løk og fenikkel og ha oppi samme røra. Samme gjør du med pepper og dill. Rør sammen med en skje. Ikke kjør blenderen med løken i! Vi vil ha knasende biter sammen med silda. Kutt sildefiléene i 1-1,5 sm tynne biter og legg i glasset. Fyll opp med tomatrøra og sett i kjøleskapet. Det er best å la det stå noen dager før man spiser, men hvis du ikke orker å vente er det bare å spise i vei 🙂 Jeg liker best å spise sild på ei grov skive brød med en gooood klatt rømme.  Nå er det juuuul.   Haaaleeeeluuuujaaaa.

20131222-210235.jpg

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s