Butter chicken

butterchicken

Dette er nok ikke en klassisk butter chicken, men en litt mer tomatisert variant som like fullt er god og full av smaaaaag!

PS! Har du ikke prøvd Lungolands Kylling korma eller Rogan josh, må du se å få sjekka de ud! Crowd pleasers, indeed.

Ingredienser:

  • 3-4 hele kyllinglår (de hadde ikke det da jeg handlet, så jeg brukte fileter. Det blir ikke like juicy som lår…)
  • ca 30 g smør
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 cm ingefær
  • 1 løk
  • 1 kanelstang
  • 2 ts malt koriander
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts spisskummin
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1/2 kopp kyllingbuljong
  • 4 ss tomatpure
  • 2 tomater
  • Brekkbønner
  • 1 dl fløte
  • 3 ss yoghurt naturell
  • 2 ts maizenna
  • Frisk koriander
  • Ris

Slik gjør du:

1. Kutt kyllingen i biter og forstek den i panna. Sett til siden.

2. Finhakk løk, hvitløk og ingefær og stek i 1 ss olje og smøret til løken blir mjuk. Tilsett så krydderne og stek kort (30 sek) til aromaene kommer fram.

3. Bland den forstekte kyllingen inn med krydderblandingen i panna. Nom nom nom.

4. Tilsett tomatpuré, buljong, bønner og to grovt hakka tomater. La det stå å putre i ca 10 minutter.

5. Bland sammen fløte, yoghurt og maizenna i en liten bolle. Tilsett dette i panna og la det koke inn til det tykner.

6. Topp med masse fersk koriander. Server med ris og raita. Kanskje no nanbrød og, om du er heilt rå.
T I P S
Putt litt indisk karri i risvannet (om du ikke har krydda exclusiva; safran) og det blir skikkelig india-gult og profesjånelt.

Heilt te slutt: 
Å lage mat betyr å smake, smake, smake heile veien underveis. Hva mangler? Søtt? Salt? Surt? Krydre litt her – smage litt der. I oppstarten av indiske oppskrifter kan nettopp det være litt vanskelig, da smaken er intens og «overkrydra» frem til siste slutt, når krydrene nøytraliseres med youghurt og fløte. Men – prøv deg frem lell! Gjør små justeringer av gangen. Jeg slumpa, og det ble godt allikevel. Nok Ingrid Espelid-poesi fra meg.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s