Flat kylling = kjapp kylling

20131218-171608.jpg

Hallo! Er dere klar over hvor fort det går an å steike en hel kylling? Hadde aldri trodd jeg skulle ha en middag som inneholdt en hel kylling ferdig på under en time, men fyttekatta det gikk. Trick de la trick er å «brette den ut» og legge den flat. Tidenes beskrivelse det der. Lol. Se heller bildet under. Bare klipp opp undersiden av kyllingen og brett den ut. Snitt i de tykkeste delene så varmen kommer kjapt inn.

20131218-171555.jpg

Krydre med salt og pepper og paprika, olivenolje og sitronsaft. Jeg stekte den på varmluft, 200 grader og hadde i samtidig en panne med poteter (søt potet og vanlig potet) under fuglen. Når kyllingen har fått fin farge, bytter du bare plass på stekebrettene, slik at potenene får deilig krispekonsistens og kyllingen blir ferdigstekt uten å bli svartsvidd.

Jeg hadde litt finsnittet rå blomkål som ble dynket i god eddikk og litt olje og salt. Bare for å få et syrlig element til alt det stekte. Kan jo også lage en enkel salat kanskje?

Her kommer handlelista:

  • Hel rå kylling
  • Potet
  • Søtpotet
  • Littegranne rosenkålblader
  • Bærneis saus fra hemmelig produsent som ikke er meg.

Gud appetitt!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s