Til ungdommen: Old skool frikassé

20140113-202419.jpg

Til alle ungdommer out there som fryser og er redde, som både savner en klem og barndommens gryte numero uno! Her er den, the one and only «bollefrikkasé!».  Her i en «one pot wonder» variant, så blir det enda mindre oppvask da vettu.

Ok så er kanskje ikke farse den sunneste delen av dyret, men det er jo megagodt. Og speaking of mega – dette er megalett. Farsen kan gjerne erstattes med kyllingkjøttdeig eller for eksempel bare kyllingbryst.

Til min «alt i en gryte» frikassé trenger du:

  • Poteter
  • Gulrøtter
  • Brokkoli
  • Blomkål
  • Farsedeig
  • Persille
  • Mel
  • Kjøttbuljong/kyllingbuljong
  • S&P

Blomkål og brokkoli kan selvfølgelig erstattes med erter eller asparges eller hva med sellerirot? Dette er en god rett å bruke alskens rotgrønnsaksrester i, så her er det bare å ta det man har. Først koker du poteter og gulrøtter i buljong. Når du tar vann i gryta, tenk på hvor mye frikassé du vil lage, dette blir nemlig basen for sausen. Kok som sagt potet og gulrot nesten ferdig og ha i farsen. Jeg bruker bare ei skje og slipper oppi like store klumper (med mangel på bedre ord). Så har du i brokkoli og blomkålbuketter. Kjøttet trenger ikke lang tid til å bli ferdig.  Ta et par skjeer hvetemel i et gammelt syltetøyglass eller annen burk med lokk. Tilsett noen klunker med vann og rist godt. Ha denne jevningen i sausen og la det koke litt. Så smaker du sausen til med salt og pepper. (eller andre ville krydderier!) Dryss over finhakka kruspersille. Ikke noe av de fancy flatblada persillen her nei…  Hurra, nå er det middag!

20140113-202404.jpg

Bønn appetits!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s