Fiskesuppe

fiskesuppe
Fiskesuppe er en superrett og bør alltid lages fra bunn. Fisk, fløte, fennikel. Ferdig snakka.

Mitt middagsbesøk tålte ikke reker, ellers hadde jeg nok tilsatt en heil haug med deilige sørlandsræger. Blåskjell – også livet. Var også så rå at jeg lagde foccacia (oppskrift kommer)! Aldeles nudelig.

Til 3-4 personer trenger du:

– 1 løk, finhakka
– 2 fedd hvitløk
– 1,5 dl hvitvin/en god klunk hvitvinseddik
– 1 stor gulrot
– 1 fennikel
– 1 liten purre
– 1 bit sellerirot
– 1 L god fiskekraft
– 1,5 dl kremfløte
– 100 g ekte smør
– 600 g torsk/sei/laks
– Lobknobs/crabsticks
– Persille
– Salt og pepa

Sånn gjør du:

1. Surr løk og hvitløk i bunnen av ei stor gryte. Tilsett hvitvin/eddik og la det koke ned.

2. Kutt gulrot og sellerirot julienne, fennikel i strimler og purre i tynne skiver. Når hvitvinen har kokt ned, tilsetter du grønnsakene og kraften i gryta (hold igjen litt av kraften, kanskje vil du ikke bruke alt). Kok til grønnsakene blir møre.

3. Kok forsiktig opp fløte, sett til side og rør inn smøret. Bland dette inn i suppa.

4. Kutt fisk i biter, riv opp lobknobs (ja jeg vet det er fisk og stivelse, men det er digg) og la det trekke.

5. Krydre med det du vil. Server med masse urter. Og foccacia!

Jeg lot suppa stå en stund før jeg la i fisk og da ble den redusert en hel del. Da er det greit å ha litt ekstra kraft. For de som kjenner seg igjen i det. Neste gang skal jeg også ta i minst en chili. Takk Trine girlfriend for inspirazione. 🙂

fiskesuppe2

Reklamer

En kommentar om “Fiskesuppe

  1. Tilbaketråkk: Foccacia | lungoland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s