Lavkarbobrød

Jeg har har vært «In a open relationship with lavkarbo» i et par år nå. I løpet av den tida har jeg testa mange oppskrifter, og brød-lignende saker er det jeg savner mest (les: baguetter, foccacia, pizzabunner, burgerbrød, hverdagsbrød, and the list go on…). Spiser du lavkarbo, vet du at loff-følelsen må du se langt etter (både den forbaska deilig følelsen når du spiser det, og den oppblåste ballongfølelsen etter ferdig spist lol emo).

IMG_5872
Veldig mange lavkarbobrød er alt for eggete. Dette brødet er godt og ligner mer på rugbrød. Det som spiller sjukt stor forskjell, er å også kjøre frøene i foodprosessoren, så det blir som mel, ikke hele frø.

Du trenger: 

  • 4 egg
  • 1/2 boks creme fraiche
  • 3 ss kokosolje (eller raps)
  • 60 g kruskakli
  • 40 g linfrø
  • 50 g sesamfrø
  • 25 g solsikkekjerner
  • 25 g valnøtter
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts fiberhusk (kan sløyfes)

Bruk det du har. Det vil si – har du ikke solsikkekjerner, tar du mer valnøtter. For eksempel. Har du gresskarkjerner? Få de oppi! Kjør alle frø, nøtter og kruskakli i en foodprosessor (evt knus nøtter og bland alt sammen for hånd om du manger the equipmentz). Bland egg, creme fraiche og olje i en annen bolle. Bland alt sammen. Bakepulver og fiberhusk tar du i helt til slutt. La blandingen svelle i 10 minutter. Stek i en bakepapirkledd brødform i ca 50-60 minutter nederst i ovnen. Kjøl på rist. Trøkk nedpå. Fyll nistepakka. Lavkarbo-life is good.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s