Foccacia


foccacia2

Bonjour! Denne oppskriften er den strake motsetning til min forrige post – lavkarbobrød versus herlig høykarbo foccacia! Dette er ikke ukedagmat for min del, men når fiskesuppe skal serveres til fintfolk på middagsbesøk, er det viktig å briefe med hjemmelaget brød som kan dippes i den digge suppebollen.

Jeg hadde dessverre ikke rosmarin (det er vel egentlig et møst?), MEN jeg hadde soltørka tomater. Så da blei det jo sånn.

Du trenger:

  • 7 dl lunka vann
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 1 ss honning
  • 1 ts salt
  • 900-1000 g hvetemel
  • Basilikum og rosmarin
  • Olivenolje
  • Maldonsalt
  • evt. soltørka tomater/oliven

 

Bland alle ingrediensene (og spar en liten rest hvetemel) . Ikke gjør som meg og kjør blandingen i en foodprosessor som er alt for liten for den slags deigstørrelser. Bruk din rosa Kitchenaid om du er hipster, eller hendene om du er som følk flest. Elt godt. Himla godt. I ca 10 minutter. Så deigen blir smidig og blank. Legg deigen i en bolle, drypp over olivenolje så det dekker hele. La deigen forheve i en time (under plast på lunt sted), til dobbel størrelse.

Kle ei langpanne med bakepapir, og hvelv deigen oppi. Spre den utover med en slikkepott. Legg over et kjøkkenhåndkle og la den koooose seg i etterhevingens navn i ca 40 minutter til.

Bland sammen olivenolje, hakka urter og evt soltørka tomater. Lag hull i deigen med fingeren, og hell/spre olja utover hele deigen. Nooooomemememmememnommenom! Stek midt i ovnen i ca 20 min på 225 grader. Følg med på steketiden. Avkjøl på rist – men ikke for lenge, for hjemmebak foccacia må jo nyyyyydes halvlunka!

foccacia

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s