Søtpotet & gulrotsuppe

20140121-195337.jpg

Siden vi snakker om å være i relationships med mat, vil jeg faktisk påstå at jeg er i et fast forhold med Monsieur Søtpotet. Den er vanvittig allsidig og ikke minst dritgod. I alle former. Bakes, steikes, moses, kokes – nam either way. Det begynner å samle seg opp noen måter å inkorporere søtpotet her i Lungoland, så plis ikke vær redd for å bruke mer av den oransje poteta som ikke er ei potet.

Vi forsøker – i vår humble bolig å spise oss ut av kjøleskapet før vi tar hovedhandelen (det kan by på mange kreative varianter av det som måtte være der, men da shoppper man i det minste med god samvittighet i slutten av uka) og det som lyste mot meg i bunnen av kylskåpet var kjøttfritt og oransje – det var gulrot og søtpotet. Halleluja.

Suppe varmer godt i vinterkulda. (Å, sier du det? Den setninga lånte jeg fra alle matbloggere i heile verden. Takk for vise ord.)

20140121-195351.jpg

Min søtpotet og gulrotsuppe inneholder:

 • 2 gulrøtter
 • 1,5 store søtpoteter
 • Tommelbit ingefær, revet
 • 1 rød chili
 • 2 vårløk
 • 1/2 løk
 • 3 fedd hvitløk
 • Koriander
 • 2 lime, skall og saft
 • Kyllingbuljong
 • Soyasaus
 • Chiliolje til pønt
 • Hakka peanøtter (eller annet krispealternativ)

Finhakk chili, løk, vårløk (spar litt av vårløken til servering) , hvitløk og rasp ingefær. Stek på middels varme i nøytral olje til løken er gjennomsiktig og myk. Kutt søtpoteten og gulrøttene i biter (størrelsen kommer an på hvor dårlig tid du har) og hiv de oppi med løken. la de steke litt sammen med de andre grønnsakene før du har over kyllingbuljongen. Jeg brukte ca en liter. Her kan du også ha et glass hvitvin i og la det koke inn litt før du heller over buljongen. La det koke til alt er skikkelig mørt. Mos med stavmikser eller blender til suppa er smud as silke. Nå smakes det til med masse lime, koriander og soyasaus. Jeg syns suppe godt kan ha et kick så jeg pønta med chiliolje til slutt. Og hakka peanutter, men de kan du ikke se…… «Legg alltid litt vårløk og koriander på til slutt og la gjestene (LOL! familien) få en ekstra limebåt ved siden av zuppa.»

20140121-195241.jpg

Thats all I´ve got!

Ps. Ta restene med som take away til lunsj dagen etter da vettu!

20140121-195318.jpg

Ps igjen: smaker nok megagodt med steinbit eller annen fast fesk, OG ikke minst Majas foccacia i forrige post!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s