Klassisk hoisin-kylling

hoisinkylling
Til jul fikk jeg ei sabla bra kokebok som passer mitt kjøkken perfekt. Jeg tenkte jeg skulle pløye meg gjennom hele Bills asiatiske smaker, og denne kyllingen blei skikkelig sticky og digg. Neste gang skal jeg (eller du?) prøve med kyllingvinger, tenk så deilig snack! Syns den grønne salaten var heilt okei, men her kan du jo ha til aaaaakkurat de grønne godisene som passer for deg. Jeg klinket også til med noen skikkelig kortreiste luksus-lår, og da smaker det jo såklart ekstra, ekstra godt.

Tid: ca 45 min
Vanskelighetsgrad: Easy peasy

Denne oppskriften er til dos (2) personas.

Til kyllingen: 

  • 0,5 dl hoisinsaus
  • 1 ss chilisaus
  • 1 ts revet ingefær
  • 2 hvitløksfedd (som du knuser med flatt knivblad)
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss sitronsaft
  • En liten klype kinesisk 5-spice krydder (finnes i din nærmeste outlandish-sjappe)
  • 2 store kyllinglår
  • Sesamfrø

Grønn salat med smaker: 

  • Grønne bønner og bok choy (eller noe annet grønt)
  • 2 ts soyasaus
  • 1/4 ts sesamolje
  • 2 ts riseddik
  • 2 ts honning

Sånn gjer du: 

  1. Bland hoisinsaus med chilisaus, ingefør, hvitløk, soyasaus, sitronsaft og 5-krydder i en stor bolle. Ha i kyllinglårene og la dem marinere og godte seg i ca 20 minutter i kjøleskapet. Sett ovnen på 200 grader og kle en stekeform med aluminiumsfolie.
  2. Kok ris som anvist. Hvis du skal ha bønner, bør de få et kjapt oppkok. Bok choy trenger minimalt med tid. (Damping er au gøy.)
  3. Legg kyllingen og marinaden i den foliekledde formen. Stek midt i ovnen i ca 30-35 minuttos.
  4. Bland sammen sausen til grønnsakene og drypp/sleng/saus den over.
  5. Server med sesamfrø. Syyyykt god kylling!
Reklamer

En kommentar om “Klassisk hoisin-kylling

  1. Tilbaketråkk: Ukemeny fra Lungoland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s