Butternut squash-suppe med kokosmelk og chili

gresskarsuppe

Mæn, for ei suppe! Ny favoritt stappa med smak og sunnhet. Hva heter butternut squash på norsk? Eg veit ikkje. Det er ikke alminnelig Halloween-gresskar, men ser altså sånn ut:

gresskar

Tid: ca 45 min
Vanskelighetsgrad: Piece of cake/pumpkin

Du trenger:
– 1 medium butternut squash
– 2 løk
– 1 fedd hvitløk
– 2 røde chili, fjern frøene
– 6 dl kyllingbuljong
– 1 kopp kokosmelk
– 2 ss smør
– 2 ss olivenolje
– Koriander til topping/pønt

1. Dette lærte jeg på Masterchef Australia (verdens beste tv-program): del gresskaret i to, smør «kjøttsiden» med litt olivenolje og sett den inn i ovnen med denne siden opp i ca 30 minutter på 200 grader.

2. Kutt løk i mellomstore biter, hvitløk i tynne skiver og finhakk chiliene. Stek det i smør og olivenolje på lav varme i ca 15-20 minutter, så løken blir helt mjuk og karamellisert.

3. Når gresskaret er ferdig i ovnen lar du den kjøle seg litt ned, før du graver ut innmaten med ei skje og legger i ei gryte.

4. Kok opp kyllingbuljong. Når alt er klart samles heile gjengen (løk, gresskar, buljong) i ei gryte. Ikke bruk all buljongen at once. Kjør på med stavmikseren til det blir smuuuuuuud.

5. Tilsett ca en kopp kokosmelk (smak til) og gi suppa et kjapt oppkok.

6. Server med koriander, rista gresskarfrø og en liten beta brød om du ikke er en lowcarb-lover.

gresskarsuppe2

Dette er min nye vintersuppefavorito! Anbefales. Bønne appetit!

Reklamer

7 kommentarer om “Butternut squash-suppe med kokosmelk og chili

  1. Tilbaketråkk: Ukemeny fra Lungoland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s