Ovnsbakt kylling med rotgrønnsaker og fetakrem

kylling1

Happy belly! Denne retten er perfekt for småsure dager med slaps og sludd, og den fetakremen sammen med søte rotgrønnsaker er helt prima digg. Jeg freestylet meg fram med det jeg hadde, om du har andre grønnsaker er det bare å hive oppi, men jeg anbefaler å ha med sellerirot og søtpotet som har masse sødme mot den friske fetakremsmaken. Og ikke minst: alt smekker du enkelt i ei idlfast form; inn i ovnen, lite oppvask, og så er det bare å slappe av og f.eks. se en liten episode av «En mann, fire koner» mens du venter.

Nok til 2 sultne personer

Du trenger: 

  • 2 kyllingfilet
  • 1 liten sellerirot
  • 1 stor søtpotet (eller 2 små)
  • 2-3 gulrøtter
  • 1-2 rødløk
  • 2-100 hvitløksfedd (sykt gode når de er ovnsbakte og ikke noe å være redd for)
  • olivenolje
  • 2 store klatter ekte smør
  • Krydder (f.eks timian, salt og pepper)
  • 1 pk feta (ikke glass med firkanter i olje)
  • 2 ss creme fraiche
  • En liten bit chili

Du gjør: 

  1. Kutt grønnsakene i ca like store biter. Rødløk i båter, hvitløkfeddene kan være hele.
  2. Legg i form, sprinkle med god olivenolje og krydder. Bruk hendene og bland godt, så alt blir dekket av olje.
  3. Sett inn midt i ovnen på 225 grader.
  4. Smør kyllingfiletene inn med litt olivenolje, salt og pepper, legg i liten ovnsbakt form og hiv inn med grønnsakene etter at de har vært inne i ca 10 minutter.
    Det er ganske vanlig å steke kyllingen kjapt i panna først, men dette er expressversjonen hvor du slipper å tenke på oppvasken.
    (Det går au an å legge kyllingen oppå grønnsakene i samme form, men det er OK å ha sjans til å røre litt rundt i grønnsaksforma så ingen blir superstekte på toppen takk for meg)
  5. Fetakremen freser du enkelt sammen i en stavmikser/foodprosessor og består av fetaost, creme fraiche, ett hvitløksfedd, en liten beta chili og pittelitt olivenolje. (Og salt og pepper seff).

kylling2

Denne grønnsaksblandingen er mæææget digg å ha med som lunsjrester på jobb dagen etter. Just saying. 🙂
Håbå d smagå!

Reklamer

2 kommentarer om “Ovnsbakt kylling med rotgrønnsaker og fetakrem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s