Kylling curry

curry

Jeg har igjen vært innom Indias deilige kjøkken, det er seriøst ingenting bedre enn disse sausete smakseksplosjonene! I dag laget jeg en chicken curry, som nok kan lages på mange måter. Denne er for deg som vil gjøre det skikkelig, uten paste på glass og andre jukseingredienser. Smaker så mye bedre! Dette er en ganske mild variant, som ble servert med ris og raita.

Du trenger:

– 1 stor løk
– 6 fedd hvitløk
– 4 ss rapsolje
– 2 ts cumin frø
– 1 ts korianderfrø
– 1/2 ts chiliflak (eller mer om du vil ha en sterk rett)
– 1/2 ts kanel (eller helst kanelstang)
– 1 ts gurkemeie
– 1 ts garam masala
– 1 ts sukker/sukrin gold
– Nigellafrø (kan sløyfes)
– 1 boks hakka tomat
– 1 kopp kyllingbuljong
– 1/3 boks kokosmelk
– Kyllingfilet til 2 pers
– 1/2 brokkoli

Du gjør:

1. Kjør løken med noen ss vann i en blender e.l til en paste. Sett til side.

2. Gjør det samme med hvitløksfeddene. Sett til side.

3. Varm 4 ss olje i en panne, medium varm. Tilsett cumin frø, korianderfrø og kanel. Surr det i panna i ca 30 sekunder (nå skal du lukte at krydderne slipper fra seg masse dejjjlige dufter).

4. Tilsett løkblandingen. Stek mens du rører jevnt i ca 6-7 minutter, til løken blir gyllen. Så tilsetter du hvitløk, rører heile tida, i ca 2 min.

5. Tilsett garam masala, gurkemeie, sukker og  tomat, bland godt og sett varmen på lav. La dette surre i ca 10 minutter.

6. Tilsett kyllingfilet i biter og små brokkoliblomster. La trekke i ca 5 minutter.

7. Ha i en liten kopp kyllingbuljong, en liten skvett kokosmelk og nigellafrø. Putre putre putre i ca ti minutter.

8. Jeg avsluttet med litt maizenna, da jeg syns sausen ble litt tynn. Det ser du sjæl om du trenger.

Your work is done! Indiske retter som dette blir bare bedre og bedre om de får stå en stund. Gjerne over natta. Denne oppskriften er en blanding av inspirasjon fra nettet og hva jeg hadde hjemme. For eksempel er det mange som dropper kokosmelk, so dat choice is up to you. (Personlig syns jeg smaken blir mye spissere uten…) La også til brokkoli, fordi hallo, grønt er livet.

Prøv det ut og inviter meg på middag! Hadde!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s