Mild, indisk kyllingsuppe

karri

Lyst til å prøve deg på en snill, indisk kyllingsuppe? Få ingredienser, ingen skumle krydder (karri har de til og med på Prix), gode ingredienser som kylling, eple og gulrot. Jeg oppdaget også at min food processor rasper hvasomhelst på null komma niks – kan det bli lettere? Herfra omtales livet som f. Fp og e. Fp (før og etter food processor).

Til 2-3 personer trenger du:

  • 1/2 løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • ca 1/2 rød chili, finhakket
  • ca 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 gulrøtter, grovt revet
  • 1 eple, grovt revet
  • ca 2 ts karri
  • 1 liter kyllingkraft
  • ½ boks kokosmelk
  • 2-3 kyllingfileter
  • frisk koriander, hakket

Om vi ikke har snakka om det før: mice en place er det som gjelder. Mice en plass betyr «alt på plass», med andre ord: å gjøre alt klart til matlagingen. Og siden Blumenthal gjør det, Ramsey gjør det, Hellstrøm gjør det – heile jækla gjengen gjør det – ja, da gjør du det også. Altså: kutt/rasp/sett klart alt, så blir livet en lek når du først setter i gang ved komfyren.

Slik gjør du: 

  1. Stek løk, hvitløk og chili i en stor gryte til løken blir lett mjuk.
  2. Tilsett revet ingefær, gulrøtter, eple og karri. Rør sammen og stek i et par minutter.
  3. Tilsett kraften og la alt småputre i 8 minutter.
  4. Tilsett kokosmelk og strimla kyllingfilet. Kok opp. Smak. Krydre med salt og pepper.
  5. Server med masse koriander. Og brød om du vil.
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s