Bummer bars

bummerbar

Her kommer en oppskrift på supersunne granola bars fra min kloke venninne Pernille som lever jetsetlivet i London. (Strengt tatt kommer oppskriften fra Gwyneth Paltrows bok «It’s all good», men vi har gjort noen modifikasjoner.) Det går sikkert fint å slumpe med det du har. I utgangspunktet har oppskriften 2 ss sirup, som jeg droppet og derfor er de ikke så sticky og sammenhengende som de sikkert burde være. Men smakfulle og deilige er de!

Du trenger: 

  • 1 1/2 kopp havregryn
  • 1/4 kopp malte linfrø
  • en klype salt
  • 1/4 ts kanel
  • 1/4 ts malt muskat
  • 1/4 kopp extra virgin olivenolje
  • 1/2 kopp sirup – jeg bruker denne kalorifrie
  • 1/2 kopp finhakka dadler (eller feks aprikoser)
  • 1/2 kopp hakka valnøtter
  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Bland alt sammen i en stor bolle.
  3. Ha bakepapir i en liten browniepanne/rundform/e.l. og klem sammen massen med en slikkepott eller knyttneve (notabene: kan bli klissete)
  4. Stek i 30 min, eller til de får en gyllen topp.
  5. Skjær i firkanter og hiv innpå! (Hvis du har selvdisiplinen i orden lar du de «sette seg» i minst en time før du kaster nedpå).

Nam. 🙂

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s