Svinemedaljong, ovnsbakte rotgrønnsaker og hjemmelaget hollandaise

svinemed

Håhå! Sjeldent ser du the Lungolands hive nedpå svære kjøttstykker til middag, men idag skjedde nettopp det. Har du prøvd deg på saus fra bunn? Hollandaise består (nesten) bare av eggeplommer og smør – vi gikk for en superenkel versjon, og den gjorde jobben, indeed.  Nå vet du hva du kan lage til middag på søndag!

3 P O R S J O N E R

Du trenger: 

  • 6 svinemedaljonger (mine var bundet med bacon)
  • 2 store søtpoteter
  • 1 sellerirot
  • 2 løk
  • 4 fedd hvitløk
  • Frisk rosmarin (kan sløyfes)
  • 3 eggeplommer
  • 200 g smør
  • 1 sitron
  • cayennepepper
  • salt og pepper

HOLLANDAISESAUS

  • Pisk sammen eggeplommene.
  • Smelt smøret. (Dette skal du egentlig klarne aka ghee)
  • Ha eggene i en bolle over et vannbad. Bollen skal IKKE være nær vannet, og vannet skal ikke boble.
  • Pisk inn sausen saaaakte men sikkert over det varme, dampende (men ikke kokende) vannet til eggeplommene tykner og har fått et volum 2-4 ganger sin opprinnelige størrelse.
  • Hvis sausen blir for tykk for fort, skiller den seg. Tilsett da bittelitt kaldt vann.
  • Smak til med sitron, salt og pepper.

Er du fortsatt usikker på sausen, kan du lese/se mer her!
GRØNNSAKENE

  • Skrell og kutt opp søtpotet, sellerirot, løk og hvitløksfedd (de kan være hele).
  • Bland inn god olivenolje, salt og pepper. Ha på noen grener rosmarin.
  • Stek i ovnen på 180 grader i 30 min/til de er mjuke.
  • Når grønnsakene er ute av ovnen rører du inn en god skje smør (som smelter, nam!)

KJØTTET

  • Stek kjøttet på høy varme i en panne, slik at de akkurat får en fin, gyllen skorpe.
  • Flytt kjøttet inn i ovnen i ca 10 min. Svin skal ikke være rødt i midten, men heller ikke seigt lizzm.

Å lage saus fra bunn er gøy! Og den smaker himla godt med rotgrønnsaker og kjødd.

Reklamer

2 kommentarer om “Svinemedaljong, ovnsbakte rotgrønnsaker og hjemmelaget hollandaise

  1. Tilbaketråkk: Egenfiska laks med rotgrønnsaker og hollandaise | lungoland

  2. Tilbaketråkk: Chorizo-toppet torsk med hjemmelaga hollandaise | lungoland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s