Kålruller

Skjermbilde 2014-03-06 kl. 10.19.28

Kålrulletter er visstnok en tradisjonell dish? Det visste ikke jeg. Men ruller med brun saus og poteter er ikke helt for min gane, så disse rullane fikk en asiatisk vri (som vanlig, kan man kanskje si)…
Syns du dette virker gøy, vil jeg anbefale deg å stuffe dem med alt du syns er godt! Her kommer min oppskrift, servert med en sobanudel-salat on the side (som du dropper hvis du kjører lowcarb, daaaaa).

Du trenger: 

  • 1 stor savoykål (vanlig kål går nok også fint)
  • Karbonadedeig
  • 1 løk
  • 1 selleristang
  • 2 hvitløksfedd
  • 1/2 chili
  • 1/2 stor, eller 1 liten, rød paprika
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ss worchestershiresaus
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 dæsj honning
  • Salt, pepper
  • 2-3 dl kyllingkraft

Du gjør: 

  1. Del kålhodet opp i blader, og kok dem lett i ca ti minutter. (De skal bli mjuke så du kan rulle dem) Etter koking kjøler du dem ned i kaldt vann.
  2. Kjør løk, selleri, paprika og hvitløk i foodprocessor til det blir finfinfinhakka.
  3. Stek grønnsaksblandingen i panna – etter hver har du også i karbonadedeigen.
  4. Tilsett tomatpure, worchestershire, hvitvinseddik, honning og krydder. Smak smak smak!
  5. La blandingen kjøle seg litt ned, før du begynner å rulle akkurat som med vårrullza:
    Legg fyll i midten (ikke stapp de for fulle), brett inn den ene enden, begge sidene og rull sammen med «flappen» ned. (Flapp… Kult ord.)
  6. Legg rullene i en ildfast form, med litt kraft i bunnen.
  7. Stek/damp i ovnen på 200 grader, i ca 20 minutter. (Vær smartere enn meg og legg over bakepapir, så de ikke blir brente..)

Lykke til og nam nam nam!

Ps! Lungoland har kommet seg på Instagram – let’s be friends! 🙂

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s