Tomatsuppe

tomatsuppe

Tomatiserte sauser og supper er det beste jeg vet. Heilt siden jeg var liten har jeg slurpa i meg tomatsauser, og gjør det fremdeles, som om det var ei nüdelig flaske rødvin. Derfor syns jeg også enkel tomatsuppe er sjukt godt! Og det du ikke ser – i bunnen av denne skål ligger deilige oster som smelter og gjør seg sexy. Imorgen spiser jeg den til lunsj med et par kokte egg i. Funker som fjell!

Du trenger:
– 1/2 stor løk
– 3 sjalottløk
– 1 fedd hvitløk
– 1 stang selleri
– 1 gulrot
– 2 ss tomatpuré
– 5 dl kraft/buljong
– 2 bokser hakka tomat
– salt, pepper og sukker (søtning)
– creme frâice til servering

Du gjør:
1. Kutt løk, grønnsaker, hvitløk og selleri i småbiter.

2. Fres grønnsakene i en stor gryte i litt olje og smør. Når de er gylne tilsetter du tomatpureen, en klype salt og blander godt.

3. Ha i buljong og gi heile sulamitten et oppkok.

4. Tilsett to bokser tomat – og la alt putre i 10-15 minutter. (heilt ærlig: så sjukt mye av de ferske tomatene her i landet smaker vann, så jeg går for boks)

5. Etter putring kjører du suppa med stavmikser til en mjuk masse.

6. Så kommer kunsten: smak til med salt, pepper og sukker/stevia/sukrin.

7. Serveres med en god klatt creme fraiche, ost, egg, brød, skinke – ja, du skjønner tegninga.

Bønn appetittos! 🙂

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s