Wok med scampi og bobbybønner

scampiwok

 

Åh, smatt smatt smatt. Kjipt mobilbilde, sjukt digg mat. Vil du slenge sammen en deilig wok? Denne kan du nyyyde med det du har, sjølvsagt, men her kommer min variant.

Du trenger:

  • 1 chili
  • 2 cm ingefær
  • 2 fedd hvitløk
  • Scampi (renset)
  • Bobbybønner
  • Rød paprika
  • Sopp: jeg brukte en thai-type, champignon funker au
  • Sobanudler
  • 1/2 lime
  • 2-3 ss søt soya
  • Koriander

Du gjør: 

  1. Klargjør alle råvarene. Det vil si: finhakk chili, hvitløk og ingefær, rens scampi, kutt opp paprika og del bobbybønnene i to (ta av kantene).
  2. Kok opp sobanudler (eller eggnudler, glassnudler, mr.lee-nudler – you name it)
  3. Fres chili, hvitløk og ingefær i litt olje i panna. Ikke brenn hvitløken. Det smaker høgg.
  4. Tilsett bønnene, paprika og sopp. Kast det rundt i panna som en ekte mr. Wong. Ikke for lenge – grønnsakene skal ikke bli helt…. grønnsak (hehehe).
  5. Helt tilslutt har du i scampi og nudlene. Ha over soyasausen og skvis en halv lime oppi. La det freses kjapt opp.  (Notabene! Er ikke soyaen din spesielt søt, kan du vurdere å ha i en minidæsj honning)
  6. Server med masse koriander og lime.

 

Smaka godt!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s