Grønnsakssuppe (med kjøttboller)

20140316-164245.jpg

Aller først: dropp gjerne kjøttbullarna! De er ikke helten i denne retten, suppa er minst like god uten. Sjæl hadde jeg meaty left-overs som ble restefest i denne suppa.

Du trenger:
– 2-3 gulrøtter
– 2 løk
– 3 stenger selleri
– 1/4 blomkål
– 1 søtpotet
– 3 fedd hvitløk
– 2 store ss smør
– Litt god olivenolje
– Muskat
– Grønnsakskraft
– 2 liter vann
– evt. Kjøttboller (farse/kjøttdeig, egg, mel, salt og pepper)
– evt. Purre og persille (som jeg ikke hadde på en søndag som dette)

Du gjør:
1. Kutt grønnsakene i biter. Surr de i smør og god olivenolje i en stor gryte.

2. Ha over vann og buljong/kraft/fond. Kok opp og la putre putre putre.

3. Lager du kjøttboller til, koker du disse opp sammen med grønnsakene.

4. Krydre med muskatnøtt, salt, pepper og persille.

Deilig og sunn søndagssuppe!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s