Laks og blomkålris

20140318-175203.jpg

Stekt laksefilet med blomkålris og spinatsaus. Rimelig sunt faktisk! Hjemme er laks selve hovedfisken, enten det er røykt eller stekt eller rå.
Som et ledd i «få grønnsaker i ongan» har jeg nå kommet til blomkålris. Funket utmerket! Til og med den skeptiske faderen spiste med glede. Selv om det var tøft i den perioden han støtte på et bein i fisken.

Handleliste for to sultne eller fire på diett:

4 stk.laksefileter
1 blomkål
2 nevet fersk spinat
smør
fløte
muskattnøtt
s&p
vårløk
sitron

Hakk blomkålen grovt og hiv den i foodprosessoren. Kjør til du har konsistens ala couscous. Ha i gryte eller panne med smør, litt hvitløksolje og salt og pepper. Stek på medium varme til «kornene» er en konsistens du liker. Samtidig steker du fisken i panna. Krydre med salt og pepper og avslutt med en skvis sitron over. I samme pannen som fisken (med samme smør og juice) hiver du oppi et par finhakka vårløk og spinaten. La det falle helt sammen og krydre med rikelig muskattnøtt og salt og pepper. Hell over fløte og la det koke bitte litt. Smak til med litt sitron. Nå er det egentlig ferdig! Jeg heiv sausen i food prossesoren for å få spinaten inn i barnet 🙂

Bång apetitt!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s