Thai kylling: rød curry

rødcurry

Curry-paste er noe jeg kjøper på boks. Burde nok lage det fra bunn, men kjøper du de ekte asiatiske sakene er bokspastene stappa med smak og sjukt god. Rød og gul er mine curryfavoritter, men denne oppskriften funker også med grønn.

Dette er lett! Dropp chilien om du ikke er glad i sterk mat (pasten har som regel litt punch uansett) og server med ris eller nudler, om du vil. Korianderen er forresten ikke bare til pynt – du MÅ toppe smaken med koriander og lime.

F I R E P O R S J O N E R
Du trenger:
– 2-3 kyllingfileter (eller scampi eller svinekjøtt eller tofu)
– 3 fedd hvitløk
– 1 chili
– 1,5 ss finhakket ingefær
– 3 ss rød curry paste
– 1-2 bokser kokosmelk
– 2 løk eller 1 stor
– 1 liten brokkoli
– 2-3 gulrøtter
– 1/2 pk sukkererter
– 1 boks minimais
– 2 ss soyasaus
– 2 ss fiskesaus
– lime
– koriander

Du gjør:
1. Finhakk hvitløk, ingefær og chili. Hakk grønnsakene og filetene i biter så alt er klart.

2. Surr hvitløk, ingefær og chili i en stor gryte. Tilsett gulrot og løk som trenger litt ekstra tid.

3. Ha i resten av grønnsakene sammen med curry pasten. Fres fres.

4. Tilsett kokosmelk. Jeg brukte halvannen boks – du bestemmer hvor «vannete» og sterk den skal bli.

5. Ha i kyllingen og la den trekke mens det putrer på lav varme.

6. Når kyllingen er ferdig smaker du gryta til med soya, fiskesaus og lime. Server med en ekstra limebåt og masse koriander.

Ooooo lala!

.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s