Kjøttdeig a la Thailand med blomkålris


larb

Lyst til å bruke kjøttdeigen til noe annet enn taco/bolognese/lasagne/kjøttbullar? Prøv denne enkle og deilige retten! Jeg har tidligere laget thai larb i hjertesalat, denne har utgangspunkt i samme thai-smakene, men med blomkålris (og nudler til husbonden).

Vanskelighetsgrad: simplissimo (aka meget lett)
Tid: 20 min

Du trenger: 

  • 400 g kjøtt-/karbonadedeig
  • 1 chili
  • 1 ss finhakket ingefær
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 løk
  • sukkererter
  • 1/2 blomkål (eller nudler/ris)
  • 3 ss fiskesaus
  • 2 ss sweet chili saus
  • 2 lime
  • koriander


Du gjør:

K J Ø T T D E I G

  1. Finhakk ingefær, hvitløk og chili. Surr i rapsolje i en varm panne.
  2. Tilsett løken og la den bli myk og fin, men ikke brent.
  3. Ha i kjøttdeigen og fin-fin-finhakk.
  4. Når kjøttdeigen er brunet deler du sukkerertene i to, og har de oppi sammen med resten.
  5. Krydre med fiskesaus, sweet chili og lime. Smak smak smak – her ligger magien i retten.
  6. Server med massevis av frisk koriander og noen ekstra limebåter.

B L O M K Å L R I S

  1. Riv blomkålhodet med et rivjern. Ha i en bolle.
  2. Kok opp vann (f.eks med vannkoker) og hell vannet over. La det stå i noen minutter.
  3. Sil av så mye vann som mulig.
  4. Hvis ønskelig kan du «tørke» blomkålen i en varm, tørr panne, men det er ikke nødvendig.

Dinner in a minute! Nam!

larb2

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s