Søtpotetmuffins med blåbær

søtpotetmuffins

Superfood! Denne oppskriften kommer fra Hannas fantastiske blogg – med noen små modifikasjoner. Er det rart å bruke potet i muffins, syns du? Dette er helt annen business enn lyse sukkerbombemuffins – disse metter faktisk en hel del, perfekt som kjapp frokost eller til lunsj! 

Du trenger: 

  • 1 stor søtpotet
  • 20 små dadler
  • 2 egg
  • 3 ss kokosolje / smør
  • 1 ss peanøttsmør
  • 5 dl havregryn
  • 3 dl nøtter (jeg brukte mandler og valnøtter)
  • 2 dl kokosmasse
  • 1 klype salt
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ss kanel
  • 1 ts bakepulver
  • 1,5 dl mel – jeg blandet kokosmel og fiberfin, men du kan bruke speltmel, hvetemel e.l.
  • ca 1-2 dl mandelmelk (eller havre-, soya-, kumelk)
søtpotetmuffins-deig

Deigete deilighet før steiking.

søtpotetmuffins-ferdig

Nystekt og nydelig!

Du gjør:

  1. Del søtpoteten i to på langs. Smør «kjøttsiden» med olivenolje og stek i ovn på 200 grader til mør – ca 30 min.
  2. Mal mel av nøtter, havregryn og kokosmasse. Vend alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle.
  3. Bland dadler, smeltet kokosolje/smør, egg, peanøttsmør og kokt søtpotet i foodprosessor eller blender. Fres fres fres til det blir supersmuuuuud og glatt.
  4. Bland søtpotetmassen sammen med det tørre. Bland g o d t.
  5. Tilslutt har du i melk, og så blåbær. Tilpass mengden melk litt etter røras konsistens. Den trenger ikke bli for blaut.
  6. Fordel røra i nok (ca 12) muffinsformer, og stek ved 200 grader i ca 20-25 minutter.

HELLO DELICIOUS FOOD!

Reklamer

2 kommentarer om “Søtpotetmuffins med blåbær

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s