«Spaghetti bolognese» i ekte lavkarbostil

shirataki

Har du hørt om shirataki nudler? Shiratakinudler lages av en asiatisk rot, og inneholder mer eller mindre ingen karbohydrater eller kalorier. Sjukt.. I tillegg er den glutenfri og stappet med kostfiber! De smaker (selvsagt) ikke helt som tradisjonelle eggnudler eller spaghetti – men funker bra, syns jeg. Spesielt når de tilberedes i en saus eller suppe, og får trukket til seg masse smak.

Denne retten er en kjappisrett når jeg bare lager mat til meg selv, og ikke orker å være kreativ… Elsker som tidligere nevnt alt med tomatsaus. Jeg kjøper shiratakinudler på iHerb, du kan også kjøpe dem hos gymgrossisten.no, eller hos enkelte Asia-sjapper. Denne grønne varianten inneholder også spinat. Fett.

Vanskelighetsgrad: superlett

Tid: 15-20 min

E N  P O R S J O N


Du trenger:

  • 1 pk shiratakinudler per pers
  • 200 g kjøttdeig
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hakka tomat
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts oregano
  • salt og pepper
  • frisk basilikum
  • brokkoli
  • parmesan
  • en liten klype splenda/søtning
  • andre krydder of your choice

Du gjør: 

  1. Slik tilbereder du shiratakinudler: Skyll nudlene i en sil i 20 sekunder. Kok dem i 1 minutter. Legg på papir og la dem tørke.
  2. Stek løk og hvitløk i litt olje, la panna være varm. Tilsett kjøttdeigen.
  3. Tilsett puré, tomater, krydder og blomkål i små buketter. La putre 10 minutter.
  4. Avslutt med salt, pepper og en god dose parmesanost!

shirataki2

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s